Индивидуална семейна констелация

За кого е подходяща?

Индивидуалната констелация може да ви подхожда най-добре, ако не искате да разкривате тайните на вашето семейство, ако имате притеснения да участвате в групова работа и също като стартираща сесия преди участие в група.

Първоначално семейните констелации са разработени от Берт Хелингер като процес, който се разгръща по време на групова работа. През годините методът се развива в много и различни направления. Едно от тези направления е индивидуалната сесия, едно на едно – констелатор и клиент. В нея се използват фигурки, знаци-символи, столове и др. както и водени медитации и визуализации според темата и клиента.

 

Какви теми?

Използвайки модалността на семейните констелации, можем да отворим пространство за изследване на всичко, което ви пречи да живеете пълноценен живот:

– трудности в отношенията деца – родители; 

– партньорски връзки и интимност;

– служебни взаимоотношения, кариера, бизнес развитие; 

– здравословни и финасови проблеми;

– трудности от личностен характер (страхове, тревога, напрежение, обърканост,тежест и др.) и други. 

 

Времетраене:  90-120 мин.   

Цена: 120лв

Къде: гр.София, ул. Ралевица 74 (след предварително записан час)

 

Какво се случва в индивидуалната сесия по семейни констелации?

Интервю – Обсъждане и разясняване на конкретния казус, след което фасислитаторът ви задава въпроси относно семейната ви система и значими ключови събития, преживени от предишни поколения.

Водена медитация, за да се свържете с енергията на темата и предците ви.

След това ще бъдете помолени да изберете фигурки, които да представляват определени членове на семейството и да ги поставите интуитивно в пространството.

Оттам започва съвместният интуитивен процес, воден от фасилитатора. Много често се случват дълбоки осъзнавания. Разглеждането на семейната ви система от дистанция и наблюдаването как нещата се променят при преместването на фигурите, предизвикват дълбоки вътрешни чувства. Използват се лечебни изречения.

 

 

Вижте още: Констелации и Болести

Текстът е авторски. Всички права принадлежат на Веси Антар Амрита. Ако желаете да използвате част от текста или целия текст, моля упоменете автора и сложете линк към оригиналната публикация.