Веселина Калчева

Системен терапевт и фасилитатор на Семейни Констелации

Веселина Калчева фасилитира групи за личностно развитие и медитации от 2015г.

Завършва 3г. обучение по метода „Семейни Констелации” при Румен Янкулов.

Обучава се на метода и при Свагито Либермайстер, Багат Зайлхофер, Франческа Мейсън Боринг, Шавасти, Елена Веселаго, д-р Мануел Лерида Декер. Асистира на множество групи и 3г. тренинг за водещи по метода.

Има магистърски степени по “Философия на съзнанието и езика” и  Мениджмънт в СУ “Св. Климент Охридски”.

През годините изучава Психология, Хюман Дизайн при Wu Wei и Ра Уру Ху, Ген ключове при Ричърд Ръд, Работа с вътрешното дете при Тарикак Глубин и Праймъл терапия при Премарта и Сваруп, Арт терапия в БААТ, НЛП, Психотерапия в Стоунбридж колеж.
Занимава се с Йога, Квантова Физика, Енергийни системи за развитие, Дихателни практики, Медитации, Сатори, ДАО практики.

ЗАПИШИ ЧАС

Отзиви

Препоръчвам на всичките ми познати да се запишат, защото смятам че дори да не осъзнават, че имат нужда от това, по-късно ще го разберат. Това промени живота и възгледите ми към света. Сега виждам всичко много по-красиво и позитивно.

Анонимен

Участник в онлайн анкета

Участвах в събитие, което се проведе онлайн. Имах опасения дали ще проработи по този начин, но всичко протече със същия успех като на живо. Със сигурност мога да каже, че след като приключихме цялостното ми усещане беше за свършена важна работа (а и все още е). Може би и не само за мен и не мога да го назова точно, но усещане за нещо отдавна отлагано, което е трябвало да се направи (подреди? ). Благодаря на Веси от съеце(heart)!

Gergana Chakarova

Участник в онлайн група по констелации

Напипват се теми, въпроси, нива и проблеми много далече назад в миналото, които са останали неизречени, нерешени и които душата регистрира, от които тялото и психиката страдат, докато не намерят разрешението си.

Анонимен

Участник в онлайн анкета

Познавам методът семейни констелации от няколко години и съм си правила сесии по различни теми! Преди няколко дни имах възможността да се докосна до работата на Веси и останах впечатлена! Нейният стил на работа е деликатен, изпълнен с грижа и любов към клиента и същевременно доста сигурен и уверен! По много фин и деликатен начин водеше сесията и присъстваше в работата. Успя да ме предразположи и да усещам доверие и спокойствие през цялото време. Когато имах нужда от стабилност и подкрепа ми я даваше и същевременно с това водеше констелационния процес много дълбинно и истинно!
Горещо я препоръчвам на всеки, който би искал да постави констелация и да работи с метода!

Йонина Миланова Анчева

Участник в онлайн група по констелации

Помогна ми да превъзмогна агресията към баща си и да се срещна с него след 22 години омраза.
Както и да стана по-отворена към света без омраза.

Анонимен

Участник в онлайн анкета

Част от отговорите на въпроса:
Как се чувствахте по време на групата по Семейни Констелации?

“Много обогатяващо … Невероятна любов… Красива и зряла любов… Благодарност от сърце.”
“Чудесно и позитивно.”
“Супер! На точното място, в точното време.”
“Присъственост, подкрепа.”
“В началото леко притеснена, към 2-та част много вдъхновена.”

За мен беше чест да фасилитирам тази група. Благодаря ви за присъствието и доверието. Благодаря на учителите ми, чрез които тази работа достигна до мен. Благодаря на колегите и участниците, от които продължавам да уча. Всеки път чувствам изумление и вдъхновение от възможностите на констелациите. Всеки път си тръгвам обогатена и различна. Свързана с любовта и благодарността. Благодаря на силата, която ни води по пътя. 😊❤️💖

Участници в група по Семейни Констелации

Веси, благодаря ти ❤! Беше ценно, стойностно, интересно и много подкрепящо преживяване!

Й.К.

Участник в онлайн констелация

Помогна ми да реша отдавна тлеещ в мен вътрешен конфликт и да се доближа към вътрешен баланс.

Анонимен

Участник в онлайн анкета

Има много констелатори вече , упражняващи метода , но за мен Веселина се отличава с уникален и единствен по рода си почерк . Като че ли е родена за тази работа или това е нейна мисия или нещо което тя умее и прави с лекота и красота чрез всяка клетка и дъх от себе си с Любов и всеотдайност ! Когато тя е в полето на констелациите става притихнало и свободно ,защитено място , където свободно можеш да покажеш, откриеш, споделиш всяка част от себе си, копнежите които те вълнуват , онова което те движи знайно или незнайно .
Винаги е удоволствие да присъствам на констелации при Веселина Амрита
 – разтварят ме, притих
вам и разбирам и чувствам, че всичко е достатъчно и има смисъл и е точно както Душата желае, но аз не съм знаела! В пространството, което създаваш – има топлина, обгрижване, доверие, мога да се отпусна и разтворя и да погледна с лекота в дълбините и ширините на съществото, което съм. Преоткривам се и се намирам, лекувам се , разбирам посоката в която вървя неосъзнато и имам шанс да я променя . Разбирам ЛЮБОВТА в по-широки или дълбоки измерения и смисъл ! Получавам яснота и ми се осветлява защо съм в дадено положение .
Хубаво е да те има ! При теб е различно , дълбоко , нежно и красиво , леко и галещо и винаги много обогатяващо ! Всеки път си тръгвам с много знания и открития за мен и Живота !
Бъди Благословена и Успех в движението на Душата и Живота ! 🌹 🙏 

Маргарита Петрова

На пътя си се срещнах с Веси и метода семейни констелации. Искам да изкажа моята благодарност към нея и нейното отношение към нещата които прави с цялото си сърце и отдаденост в това да помага на всички хора, които търсят нови пътища към себе си, към вътрешния си свят и усещане, към срещата със сърцето си!
Всичко това, което се случва в едно защитено пространство, минава през цялото ти тяло, чувстваш го. С думи мога да опиша само малка част от нещата! БлагоДаря!!! 
❤🙏

Лора Семерджиева

Препоръчвам! Професионално отношение и много полезна за мен практика. Мина много време , а тя продължава да работи на различни пластове в мен. Резултата се усеща още на място и в следващите няколко дни и седмици има много силно действие и ярки спомени от изживяното. Определено ще повторя при Веселина Калчева!

Мартина Солис

Човек, който обича хората е в състояние да им помогне! Ако се отворите да погледнте в себе си без страх, ще усетите и вие любовта на Веселина към всички нас и към метода ” Семейни констелации”. Нека не отлагаме началото на по-хубавия си живот. С основание може да се доверите! Препоръчвам от душа и сърце!

Мария Костова

Основател и Собственик , Красота с Мими

След като се запознах с работата на Веси, разбрах какво означава човек да е роден да прави това, което прави. След първата ми тема открих себе си, развивам потенциала който не подозирах дори че нося и сега искм да споделя на всеки да се обърне към себе си чрез констелациите и по-специално с Веси!

Ивелина Димитрова

Основател и Собственик, Class 4 Your Back

Изключително съм изненадан от работата на Веселина по време на семейната констелация, на която присъствах. Тя имаше невероятен нюх и разбиране към сериозни семейни проблеми и не спираше да разнищва въпросите на присъстващите. Много приятно беше и това, че тя прави и Ошо медитация преди и след констелацията, което допълнително вдигна енергията на събитието и изцелението на семейните линии. Превъзходна работа, благодаря ти Веселина.

Георги Лорда Гюров

Здравейте! Имам много ограничен опит с метода, но Веселина топло, търпеливо и внимателно обясняваше всяка стъпка от процеса. Нямаше момент, в който да се почувствам несигурна или неразбрала. Създава атмосфера на спокойствие и разбиране осигурява безопасно пространство за изразяване. Знае какво прави и много внимателно води в процеса участниците. Горещо я препоръчвам!

Боряна

От наблюдението ми по работата на Веси, в енергийното поле на семейните констелации, се усеща осъзнатост и стабилност. С просто око се вижда, дълбоко познание на метода и отдаденост.

Даяна Мирдула

Работата със семейни констелации за мен е тиха, но категорична заявка в нашия, такъв, какъвто го правим, свят, че душа има и тази душа е важна, че тя движи, че тя е потока на живота ни, а всичко друго е малко или много следствие, 2D, географска карта на обема на истинския ни свят. Това е и метод, подход за договаряне на нашите взаимотпошения с нашата реалност. За мен не престава да е магия да виждам естествеността, с която, когато честно признаем правото на място на всеки и всичко, от неродените деца, купчините с неизплакана тъга, болките на прабабите, се отваря място. И това място носи лекота и лекува. Привлича ме много тази работа, защото е човешка, истински смислена. Привлича ме с минималистичната си ефективност. Назоваваш истината за едни взаимотношения и светът на истината се отплаща с лекота. Какво по-добро доказателство, че вселената ни гледа с усмивка. Привлича ме с това, че работи. Премества гледната точка към един въпрос или проблем без сложно оборудване, графики или ритуали. Важно е за мен да видя, че някой е извел природните закони за подредба, по които тече животът, не ги е измислил – животът, не като отминали години история и спомени, а осезаема, почти материална субстанция, нишка, река, върху която ние строим представите си за свят, намеренията си, визиите си и пр. Мисля си, че всеки човек, дълбоко в себе си чувства и знае, че животът е дошъл през родителите и те го имат от техните и че този живот е безкрайно, огромно, непоносимо ценен. Толкова, че не можем да си позволим да чувстваме тази ценност. И това ни праща автоматично в света на помпозната неавтентичност. И пак дълбоко всеки знае, че почит към тези преди нас кара светът на доброто да сработи. Не че е лесно, защото всеки си знае, че с живота сме получили и неразрешените, заплетени, слепи товари, неизпълнепи желания, скрити пороци, омрази, неизказани думи на любов и на страх, огромни океани от наследства, складове грозни, силни, прекрасни и обикновени чувства. Но и всеки мечтае да не се налага да поглежда в тези точно складове. Наш избор е дали, кога, как и защо го правим. За мен работата със системните връзки е метод, който позволява някъде, нещо да се пренареди, малко да се освободим от необходимостта до носим обърканост и да я крием, някъде малко или много да се види светлина, да се подиша отново. И позволява и дава и много повече.

Ирина Велева

Учители

Хората, от които съм учила директно или през книги и онлайн програми, чрез които голяма част от това, което знам и мога е стигнало до мен, които са повлияли моето развитие.

Хората, за които думите не стигат, за да им благодаря за  състраданието, любовта, влиянието, знанията и светлината, които са разпалили в мен. Благодарност и поклон!

Берт Хелингер

Берт Хелингер

Психолог, Терапевт, Основоположник на метода "Семейни Констелации"

“Да страдаш е много по-лесно, отколкото да се промениш. За да добиеш щастието е нужна смелост.”

Берт Хелингер, вторият син на Ана и Алберт Хелингер, е роден на 16 декември 1925 година в гр. Лаймен.

След 2 години семейството се мести в Щутгарт, 3 години по-късно се премества в Кьолн, където Берт Хелингер започва училище.

На десетгодишна възраст е даден в мисионерски интернат за момчета „Мариян Хилер” в град Лор.

Там прекарва следващите 5 години, които нарича най-красивите години от детството и юношеството му.

Прочете още: “ПИСМО ДО МОЯТА МАЙКА”

Обучен в класическата психоанализа, Берт Хелингер синтезира няколко различни елементи на психологическо наблюдение с теорията за Семейните системи, комбинира всичко това със собствените си наблюдения от времето си като мисионер сред южноафриканските племена Зулу, когато изследва как те възприемат семейните отношения. Така създава една кратка, интензивна форма на терапия, наречена „Семейнини констелации”.

Методът „Семейни констелации” e съвременен и много мощен терапевтичен метод, който представляват много повече, отколкото сборът на всички тези елементи. Това е органична система сама по себе си, която представлява една от най-дълбоките и силни терапии, създавани някога.

Прочете още: “Краят на отмъщението”

Багат Зайлхофер

Багат Зайлхофер

Основател на Института за семейни констелации и Медитационнен център Shangri La Osho в Чехия.
Работи с хора от 30 години, с акцент върху
– системна терапия и семейни констелации,
– Essence work,
– Ериксонова хипноза,
– обучава хора от много години в терапевтични професии.

Багат е учителя, който ме вдъхнови в изследването на нови подходи към лечебната работа с констелации: “Травма констелации”, “Движения на душата”. Преведе ме през животопроменящият процес “Изкуството на умиране” (Art of dying). 

Поклон и благодарност.

Румен Янкулов

Румен Янкулов

Психотерапевт и водещ по метода „Семейни констелации“.

Завършва клинична и консултативна психология към Софийския университет и от 15 години работи с индивидуална и групова психотерапия и консултиране. Основният му интерес са нетрадиционните методи за личностово израстване, там където терапията се среща с медитацията. Водил е групи в България, Швеция, Словения, Турция, Египет.

Румен е учителят, благодарение на който се срещнах и заобичах от пръв поглед тази работа.

Учителят, който положи основите в моето разбиране и усещане за правилното място и пространство, от което констелор/терапевт/ помагащ може да се свързва с клиента.  Чрез него се научих на търпение, състрадание и смирение в работата.
Благодарна и признателна съм за тези дарове и тези стабилни и непоклатими основи и продължавам да развивам, обогатявам и споделям подхода и любовта към работата.

Франческа Мейсън Боринг

Франческа Мейсън Боринг

Автор, международен фасилитатор, учител и лектор

“Почитането на живота, истината за нашето начало, независимо дали я знаем съзнателно или не, ни дава място на стабилност и покой в живота и на планетата.

Желая ви свободата и комфорта да чувствате силата на вашите предци.”

Франческа Мейсън Боринг е международен би-културен фасилитатор и обучител по Семейни Констелации. Освен, че е застъпник за растежа на семейните сиситемни констелации, тя е допринесла значително за развитието на констелации в природата, общностни констелации и включването на ритуалите и церемониите в областта на системното констелиране.

Премарта и Сваруп

Премарта и Сваруп

ПРЕМАРТА И СВАРУП са спътници в живота

Повече от 30 години работят с хора. Използват холистичен подход в областта на Първичния процес, Емоционалната трансформация, както и работата със Същността. Тяхната любов е да вдъхновяват в другите творческо начало, смелост и вяра в живота. Това води до трансформация както на вътрешния, така и на външния свят на човека.

От тяхната съвместна страст се ражда уникалният им начин да преподават, който се нарича РОДЕНИ ОТНОВО. Това е многоцветно пътешествие, което те споделят чрез голямо разнообразие от групи, курсове и обучения.

Те са учителите дали ми саняското име Ma Antar Amrita.

Благодарност!

Свагито Либермайстер

Свагито Либермайстер

Психотерапевт и духовен учител

Свагито Либермайстер е психотерапевт и духовен учител, който е ученик на просветения мистик Ошо от 1980 г. В своите курсове и обучителни групи той комбинира методите на западната терапия с източните методи на медитация и е известен със своята яснота и сърдечност в преподаването и подпомагане на хората в личното им израстване.

Тарика Глубин

Тарика Глубин

Психотерапевт и духовен учител

“Свободата от миналото означава свободата да се създаде живот на присъствие, любов и отговорност. Цялата работа, представена от терапевта Тарика Глубин, е предназначена да освети пътя ви към самооткриване и трансформация. С подкрепата на терапията и медитацията работата отваря врати към по-добър живот.”

Тарика има магистърска степен по психология и повече от 40 години опит в работата с хора както поотделно, така и в трансформационни групи в Европа, Азия, Индия и САЩ. Професионалният й опит включва първична терапия, декондишънинг в ранна детска възраст, психотерапия, фокусирана върху тялото, и терапия на двойки.

Ян Якоб Стам

Ян Якоб Стам

Основател на института Берт Хелингер (Холандия), констелатор

Ян Якоб Стам (1954) е признат световен лидер в системно-феноменологичния подход и системната работа с организации. Основателят на института Берт Хелингер (Холандия), организатор на международни конгреси, автор на 5 книги, провежда обучителни програми в повече от 30 държави.

Днес е почти невъзможно да се ориентираш в бързо движещото се бъдеще без способността да мислиш за организация от гледна точка на системната феноменология. Известните управленски начини за реформиране на организации все повече и повече не оправдават възлаганите им надежди. В продължение на много години Ян Якоб Стам разработва и използва системно-феноменологичен подход за намиране на решения на тези трудни проблеми. Време е да овладеете нови съвременни инструменти за системно лидерство!

Елена Веселаго

Елена Веселаго

Констелатор и преподавател по "Семейни Констелации"

Констелатор и учител по “Системни Констелации”. Директор на Центъра за модерни системни констелации и Института за открито поле (Москва).

 

Мануел Лерида Декер

Мануел Лерида Декер

Констелатор и преподавател по Ситемни Констелации

Констелатор и учител по Системни Констелации,  разработил Шамански Кнстелации и пионер в Испания в  Констелации за Природата. 

Поради интереса cи към мъдростта на предците прилага някои древни традиции, например митологии на древноевропейски култури и различни форми на шаманизъм, особено хавайската хуна, или знанието и мъдростта на австралийските аборигени познато като Dreamtime Healing.

 

Ганга Кординг

Ганга Кординг

Основател и Фасилитатор в Академия за Осъзнатост и Креативност

РА УРУ ХУ

РА УРУ ХУ

Основоположник на Хюман дизайн, негов вестител и учител

През 1989 г., след срещата си с Гласа, Ра Уру Ху пише Rave I’Ching, основата, върху която почива Human Design и ключът към отключването на кода на нашата генетика.

Тъй като най-старият от китайските класически текстове, I’Ching или Книгата на промените е древен инструмент за гадаене, използван повече от три хиляди години.

Ра посвети следващите 25 години от живота си на развитието и преподаването на Системата по целия свят.

Петър Марков

Петър Марков

(1945 - 2016)

“Защото исках, както и сега искам, всички хора, млади и стари, да добият увереност в себе си и своите възможности, да реализират желанията и желите си, да формулират за себе си какво е това Успех и да се научат да го постигат. И най-вече да бъдат щастливи.”
Рудолф Щайнер

Рудолф Щайнер

Австрийски философ и езотерик, основател на течението антропософия

Владимир Леви

Владимир Леви

Психотерапевт, Психолог, Писател

Започни своето пътешествие! Свържи се с мен сега!